De studio van Zender

De werktafel, het bureau, de studio, de werkomgeving van een creatief ziet er vaak bijzonder uit. Soms strak, soms chaotisch, vaak met veelzeggende details. Elke Dzone leggen we zo’n studio vast. Deze keer de studio van Zender.

Zender is een creatieve duizendpoot. Bij veel mensen is hij bekend als dj en organisator van onder andere De Nachtspelen & het Costa del Soul festival op Blijburg. Maar ook als vormgever en eigenaar van KGB (Kreativ Graphik Buro), waar hij campagnes ontwerpt en verzint voor festivals als Day at the Park, Snowbombing, Amsterdam Open Air, Dance Valley, Electronic Family en een rits andere. Zijn meer zakelijke kant wordt vertegenwoordigd door zijn agentschap Artbox. Afgelopen tijd maakte hij klussen voor Perry Sport, Toyota, MTV, Pall Mall, Laidback Luke en Monsters Ball.
Zender (36 jaar) werkt momenteel tijdelijk vanuit huis. Hij is net terug uit New York, waar hij samen met zijn Team Amsterdam was uitgenodigd na het winnen van Secret Wars, een grote Europese street-art wedstrijd. ‘Mijn roots liggen in de graffiti, maar afgelopen jaren ben ik behoorlijk in het grafisch vormgeven gedoken. Na deze reis heb ik vreselijk veel zin om de andere kant weer eens op te pakken.’

www.behance.net/zender
www.zender.nu

De studio van Zender verscheen in 2011 in Dzone 137.

De volledige inhoud is ©2014 Hans Frederiks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.