De studio van Han Hoogerbrugge

De werktafel, het bureau, de studio, de werkomgeving van een creatief ziet er vaak bijzonder uit. Soms strak, soms chaotisch, vaak met veelzeggende details. Deze keer de Studio van Han Hoogerbrugge.

Han Hoogerbrugge woont en werkt in Rotterdam. Hij studeerde schilderen aan de academie van beeldende kunsten Rotterdam (’83-’88). Een computerloos tijdperk. In 1994 komt daar verandering in, de kwasten worden verruild voor een muis en in 1995 komt er een internetaansluiting bij. Aangetrokken door de ongekende mogelijkheden van het web onstaat de site Modern Living, in eerste instantie een experimentele pagina waar de mogelijkheden van het elektronisch publiceren worden onderzocht. In 1998 krijgt de site een serieus gezicht met de start van een doorlopende reeks geanimeerde zelfportretten onder de titel ‘Neurotica’. Elke twee weken een nieuwe animatie. Na een aantal afleveringen worden de animaties interactief. In september 2001 verscheen nummer honderd uit de serie, tevens de laatste.
In 2002 start een nieuwe serie: NAILS. Ook nu is het moderne leven uitgangspunt, maar in een meer geconcentreerde vorm. In 2008 start Hoogerbrugge Prostress.com met een dagelijkse comic. Naast publicaties op de eigen sites realiseerde Hoogerbrugge ook projecten op andere sites.
De interactieve muziekclip ‘Flow’ in samenwerking met de Japanse muzikant Gil Kay verscheen op de site van de NPS, ‘Loss of facial features’ op de site van de VPRO, ‘SPIN’ op de site van Sony en het interactieve verhaal ‘Hotel’ op de site van Submarinchannel.

www.hoogerbrugge.com
www.prostress.com

De studio van Han Hoogerbrugge verscheen in 2010 in Dzone 131.

De volledige inhoud is ©2014 Hans Frederiks.

One thought on “De studio van Han Hoogerbrugge”

  1. Geweldig, hoe iemand zijn omgeving helemaal omtovert tot een verlenging van zijn ‘zelf’! En wat een spacende ergonomische stoel heeft hij! Dank voor dit mooie inkijkje, Hans en Han!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.