De studio van Linda Lee

De werktafel, het bureau, de studio, de werkomgeving van een creatief ziet er vaak bijzonder uit. Soms strak, soms chaotisch, vaak met veelzeggende details. Elke Dzone leggen we zo’n studio vast. Deze keer de studio van Linda Lee.

De studio van Linda Lee bevindt zich al weer een aantal jaren thuis. ‘Als je thuis werkt heb je de neiging om het werk even uit te stellen. Afwassen, de was, er zijn altijd wel klusjes om niet aan het werk te gaan. Maar als je een idee hebt gekregen onder de douche, dan kan je nog in je badjas zo aan het werk gaan. Een opdracht is een opdracht en de deadline is heilig, dat zeker.’
Linda tekent nog alles met de hand, vandaar al die potten en potjes met stiften, penselen, pennen en potloden. De iMac wordt gebruikt om schetsen en definitieve illustraties te scannen, kleine retouches te doen in Photoshop en ze digitaal te versturen.
Linda illustreert kinderboeken voor onder andere uitgeverij Ploegsma, de Eekhoorn, Clavis en Zwijssen, schoolboeken voor Malmberg , Wolters Noordhoff, Thieme Meulenhoff en Van In en voor het schoolblad Kleur van uitgeverij Kwintessens. Ook illustreert ze elke Dzone het redactioneel. Het laatste jaar was ze vooral bezig met illustraties voor de ‘Voor Kids-serie’ van Van Duuren Media: Fotograferen, Gamemaker, Mindmappen en Sociale Media voor Kids en nu is ze bezig met het deel Schoolwerk voor Kids.
www.lindalee.nl

De studio van Linda Lee verscheen in 2011 in Dzone 139.

De volledige inhoud is ©2014 Hans Frederiks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.