De studio van Tiquestar

De werktafel, het bureau, de studio, de werkomgeving van een creatief ziet er vaak bijzonder uit. Soms strak, soms chaotisch, vaak met veelzeggende details. Deze keer de Studio van Tiquestar Illuminat Rex. Deze Amsterdamse illustrator heeft een studio in het hart van Amsterdam, letterlijk in de schaduw van ‘die oude Wester’.

‘Een plek moet aanvoelen als een jas. Je kent elke zak, elke rits. Een soort clubhuis. Wit, strak en steriel zijn ook leuk, maar dat is niet waar ik mijn inspiratie uit haal. Uit chaos ontstaat orde.’
Hij heeft klanten zoals Heineken, V&D, Snickers, Nike, Carhartt, ING, Albert Heijn, Dockers, Levi’s, Shooting Star Filmpcomany, Vrij Nederland en Playboy Magazine. ‘Veel van mijn werk is commercieel. Dat “compenseer” ik als het ware met mijn vrije werk. Uiteindelijk gaat het toch om de kwaliteit van het werk, of het nu commercieel is of vrij.’
‘Ik zie mijn vrije illustraties als kleine boodschapcapsules uit het verzet van een nabije toekomst, uit een wereld die totaal door angst en bedrog wordt geregeerd. Systemen zijn nu waterdichter dan ze zeventig jaar geleden waren… De massa slaapt, aan mij de taak om ze uit bed te schoppen en ze toe te schreeuwen: Ziet voor U, opdat gij niet struikelt! De Tiquestar groet U!’
www.tiquestar.com

De studio van Tiquestar verscheen in 2010 in Dzone 130.

De volledige inhoud is ©2014 Hans Frederiks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.