Martin Evening, schrijver van boeken over Lightroom, overleden

Martin Evening, schrijver van boeken over Lightroom, overleden

Al schrijf ik al jaren over fotografie, fotografische software, computers en wat al niet meer, je kunt niet alles weten.Toen Adobe Photoshop Lightroom uitkwam in 2007 vond ik het meteen fantastische software om mijn foto’s in op te slaan, te bewerken en te exporteren naar printer, website, blog enzovoort. Ik leerde in eerste instantie veel van het boek The Adobe Photoshop Lightroom Book van fotograaf en auteur Martin Evening. Gisterenavond las ik dat Martin Evening op 63-jarige leeftijd is overleden.

Later ging ik zelf (samen met kompaan Pieter Dhaeze) boeken schrijven over Lightroom, maar de kennis die ik had opgedaan uit de boeken van Martin Evening (ik kocht er in totaal 5) kwam als vanzelf terug in onze eigen boeken. Niet een-op-een natuurlijk. Wat ik van hem had geleerd paste ik op eigen manier toe. Anyway, aan de tips en trucs van Martin Evening heb ik veel gehad. Ik schreef een langer stuk over hem voor het blog Computer Creatief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.