Geen zorgen meer of de kleuren wel kloppen!

Trainingen Kleurmanagement voor fotografen, ontwerpers en illustratoren

Over kleurmanagement – zorgen dat je kleuren betrouwbaar zijn van invoer tot uitvoer – valt veel te vertellen. Kleurtheorie, kleurmodellen, rendering intents, profielen-zus-en-zo, allemaal interessant en nuttig voor de theorie over kleur, maar de vraag is: moet je dat allemaal weten om goed met kleur op je computer te kunnen werken? Natuurlijk niet. Uiteindelijk gaat het erom of de instellingen op je computer, bij Lightroom, Photoshop, Indesign of Illustrator goed staan en voor de rest is het een beetje toveren met kleurprofielen.

In één ochtend kan ik je alles leren over de praktische aspecten van kleurmanagement. Omdat het één-op-één-trainingen is, wil ik van te voren weten wat voor werk je doet, en wat je problemen met kleurbeheersing zijn. Een fotograaf zal iets anders willen weten dan een grafisch ontwerper of een illustrator, dus een training voor een fotograaf ziet er anders uit dan voor een grafisch ontwerper of illustrator.

Voor een fotograaf kan ik de volgende vragen beantwoorden:
• Staat mijn monitor wel goed afgesteld?
• Staan mijn instellingen bij Photoshop wel goed?
• Hoe maak ik een optimale print vanuit Photoshop of Lightroom?
• Waarom is mijn print zo donker?
• Wat voor bestand lever ik aan mijn opdrachtgever?

Voor een ontwerper zijn onder andere deze vragen relevant:
• Hoe stel ik de Creative Suite in zodat alle instellingen van de verschillende applicatie gelijk staan?
• Hoe zit dat ogenschijnlijk ingewikkelde gedoe van in- en uitvoerprofielen in elkaar?
• En wat zijn eigenlijk in- en uitvoerprofielen?
• Hoe maak ik vanuit InDesign een goede, gekleurmanagede PDF voor een drukker?

Voor een illustrator gelden bijvoorbeeld de volgende vragen:
• Wat zijn de instellingen van Photoshop?
• Als ik digitaal moet leveren, wat zijn dan de optimale instellingen?
• Wat zijn de instellingen van Adobe Illustrator?

En voor alle drie de beroepsgroepen geldt: hoe stem ik wat ik zie op het scherm, goed af op druk en print?

kleurmanagement_omslagBij de training Kleurmanagement krijg je mijn boek ‘Kleurmanagement van invoer tot uitvoer’, om alles wat aan de orde is gekomen nog een keer rustig na te kunnen lezen.

Een training van een dagdeel kost €250,- (exclusief BTW en exclusief reiskosten). Een hele dag kost €450,- (exclusief BTW en exclusief reiskosten). De training kan plaats vinden bij jou op je eigen studio en met je eigen apparatuur of bij mij in mijn studio in het centrum van Amsterdam.
Voor die prijs kun je – als je dat wilt – één collega tijdens de training laten aanschuiven.

Voor vragen en meer informatie ben ik te bereiken via mail en mobiel: +31 6 54923381.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.