Prostaatkanker wacht niet op Pasen…

ProstaatkankerWnoP-vz-klein169x250Zo’n twee jaar geleden kreeg ik de diagnose prostaatkanker. Voordat de artsen daarachter waren, had ik me online al gek gelezen over wat dan precies de verschijnselen waren en als, áls ik prostaatkanker zou hebben, wat dan de gevolgen zouden zijn. Wat voor behandeling ik zou moeten hebben, wat de bijwerkingen van die behandelingen zouden zijn, kortom ik googelde me suf.

Ik ben journalist, ik kan best wel een beetje googelen en ik probeerde de onzinsites te scheiden van de zinvolle informatie. Tijdens de onderzoeken in het ziekenhuis, de diagnose en uiteindelijk de behandelingen werd mijn kennis steeds groter dankzij dat lezen van van alles en nog wat.
In spannende tijden – waarvan dit er zeker een was – probeer ik altijd een dagboek bij te houden en op een gegeven moment dacht ik: met de kennis die ik heb gekregen door al dat lezen over prostaatkanker en mijn dagboek kan ik een boek maken over prostaatkanker waar anderen – patiënten en hun partners – iets aan hebben. Prostaatkanker wacht niet op Pasen; Alles wat jij en je partner willen weten over prostaatkanker is het resultaat.

Het gedrukte boek en een eBook-versie zijn via de site prostaatkankerwachtnietoppasen.com te koop.

In het boek – met illustraties van mijn vrouw Linda Lee – lees je over de tests en onderzoeken voordat je weet of je prostaatkanker hebt of niet, over de mogelijke behandelingen, over de bijwerkingen van die behandelingen en volg je aan de hand van mijn dagboek de diagnose, mijn behandelingen, de bijwerkingen van die behandelingen en het uiteindelijke resultaat van die behandelingen.

Ik deel in dit boek de kennis die ik heb opgedaan door te lezen, door te vragen, door online te zoeken met jou, zodat je niet zelf hoeft te gaan zoeken en te beslissen wat nu wel of niet goede informatie is. In dit boek staat het allemaal bij elkaar.
Het boek kan jou en je partners, je familie en vrienden de informatie geven hoe het is om de diagnose prostaatkanker te krijgen en wat de mogelijkheden zijn voor behandeling. Met die informatie kun je een betere gesprekspartner zijn voor je behandelend arts.

3 thoughts on “Prostaatkanker wacht niet op Pasen…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.